Tysk hotelkæde rykker ind i hovedstaden

11 december 2019 Søren Black
Tysk hotelkæde rykker ind i hovedstaden

Stor byggeaktivitet på Købmagergade

Har du gået op ad Købmagergade det seneste stykke tid, så har du sikkert bemærket, at der er en del byggeaktivitet lige overfor Rundetårn. Her er den tyske hotelkæde 25hours i fuld gang med at forvandle bygningerne på Købmagergade 44, 46 og 50 til et moderne hotel, der kommer til at hedde Hotel Round Tower. Bygningerne har tidligere huset Københavns universitet, men blev i 2018 solgt til det amerikanske ejendomsinvesteringsfirma Hines for 845 millioner kroner. Det er igennem dette investeringsfirma, at den tyske hotelkæde har lavet en så langsigtet lejeaftale, at de har haft mod på at omdanne bygningerne til et moderne hotel. Og denne ombygning må siges at være noget af et arbejde, for hotellet kan første lukke gæster ind i juni 2021.

Unik beliggenhed og størrelse

Når hotellet på Købmagergade står færdig, vil turisterne kunne tage 243 værelser i brug. Derudover vil hotellet byde på mødelokaler, en cafe og en wellness-afdeling. Interiøret på hotellet vil komme til at afspejle, at bygningen tidligere fungerede som fakultet for teologi og jura. Det er første gang, at den tyske hotelkæde 25hours vælger at rykke ind i Skandinavien. Udviklingschef hos 25hours Florian Kollenz har udtalt, at det tidligere fakultet på Købmagergade har en kombination af beliggenhed og størrelse, der er helt unik.

Hotel nummer to på Papirøen

25hours er blevet så glade for København, at de allerede er på vej med hotel nummer to i hovedstaden. På Papirøen, hvor det allerede er besluttet at opføre boliger og svømmebad, er det nemlig kommet frem, at 25hours skal stå for at drive et såkaldt boutique hotel. Det bliver det danske arkitektfirma Cobe, der kommer til at lægge streger til hotellet, da firmaet også har tegnet mange af de andre boliger på Papirøen. Hotellet kommer til at huse 128 værelser og derudover en restaurant og cafe i stueetagen. Endelig bliver der også plads til en rooftop-bar på toppen, hvor udsigten over havneløbet kan nydes. Forventningen er, at hotellet vil byde de første gæster indenfor i 2024. Så længe behøver du ikke at vente, hvis du mangler et hotel til konference i Viborg.

Kilde: Erhvervsagent.dk

Flere Nyheder