Skal du købe eller lease din næste nye bil?

12 december 2019 Silje Hansen
Skal du købe eller lease din næste nye bil?

Når du skal købe ny bil i dag, kan du vælge enten at købe bilen konstant, få den finansieret eller vælge leasing. Leasing er en løsning rigtig mange danskere vælger i dag, da det er nemt, enkelt og passer til det aktuelle behov i husstanden. Til forskel fra når du køber en bil i dag, så er leasing mere fleksibelt og giver dig mulighed for at køre i den nyeste teknolog og bilmodel fra bilproducenten. Når du derimod køber en ny bil, så kan det først svare sig efter en del år, da bilen kan have en stor tabsværdi de første par år. Du skal derfor overveje en bil der både skal passe ind i dagligdagen nu, men som også er noget der giver mening på længere sigt. For hvis du først skal til at sælge din bil allerede om et par år, kan du opleve en ret stor tabsværdi på bilen og der kan også være dyre omkostninger forbundet med at omlægge dit lån for bilen. 

Alt dette kommer du uden om, når du vælger at lease din bil

Fordele ved at lease din bil fremfor at købe

Det lyder måske mærkeligt, når man fortælle at det kan være smartere og billigere at lease en bil fremfor at købe. Da en bil ikke ligefrem er en investering, vælger de fleste i dag at lease deres bil. For dem som synes at bilen skal være et praktisk foranstaltning, der fragter dem fra A til B er også begyndt at gøre sig i leasing. Den tryghed du får ved at lease din bil er at du har en driftsikker bil, hvor du kender din nøjagtige omkostninger på. Hvis der skulle ske en fejl eller opstå en reparation er det leasingselskabet som betaler det. 

Leasing er for dig som enten vil køre i din drømmebil uden at hæfte for 400.000-700.000 kr, men også for dig som ønsker en ny bil til billige penge om måneden uden yderligere omkostninger forbundet med din bil. Læs andre artikler om leasing af bil her

Flere Nyheder