Hvorfor dårlige betalere sendes til inkasso, og hvorfor du skal undgå RKI

20 januar 2020 Frederik Mikkelsen
Hvorfor dårlige betalere sendes til inkasso, og hvorfor du skal undgå RKI

Dårlige betalere er et negativt ladet ord – både for virksomheder, men også for dig, hvis du ender med at høre under kategorien. En dårlig betaler sendes nemlig til inkasso, hvor alle dem, der vil give dig et lån kan gå ind og se, hvis du ikke har betalt et tidligere lån tilbage.

Det kan være enormt svært at komme ud af inkasso igen, hvis først ud er havnet der, og derfor er det klart bedst, hvis du aldrig ender der til at begynde med – og det er der flere årsager til. Hvis du vil vide mere om, hvorfor de dårlige betalere sendes til inkasso, og hvorfor du ikke vil sendes dertil, så læs mere her – det er nemlig vigtigt for erhvervslivet.

Hvorfor sender virksomheder dårlige betalere til inkasso?

Det er jo træls for brugeren, at virksomheder sender de dårlige betalere til inkasso, men virksomheden gavner meget fra det.

Dog kan mange små beløb for en virksomhed ende i rigtig mange penge – ligesom det kan for den private bruger.

Derudover bruger et firma også nogle gange rigtig meget tid på at få deres kunder til at betale, hvilket de ville kunne bruge på at gøre firmaet bedre, hvis de ikke skulle sørge for at få deres penge tilbage – ved at sende dem ind til inkasso sparer de denne tid.

Hvorfor skal du undgå RKI?

RKI er et sted, hvor firmaer kan gå ind og se, hvem der ikke har betalt deres gæld til enten en låneudbyder eller hvis de har købt noget på afbetaling.

Derfor har du størst fordel i ikke at ende her, da du ellers kan få rigtig svært ved at tage et lån – ingen vil låne penge til dig, hvis ikke de kan garantere, at de får deres penge tilbage.

Hvis først du er endt der, kan det desuden være svært at komme ud af systemet igen.

Flere Nyheder