Hvad skal du overveje, når du vælger dit trægulv?

11 maj 2020 Camilla Skøtt

Der findes et hav af forskellige træsorter på markedet, så hvordan vælger du den rette til dit trægulv? Det er alt sammen et spørgsmål om ufravigelige krav i kombination med ønsker. Læs med, og bliv klogere.

Der er mange ting, du skal overveje, når du skal vælge trægulv til dit hjem, men når alt kommer til alt, kan det skæres ned til tre ting: vedligehold, slidstyrke og udseende.

De fleste vil mene, at udseendet er det vigtigste – og det er det på sin vis også – men på trods af det, skal du måske starte med at kigge på din krav til vedligehold. Er det vigtigt for dig, at du ikke skal passe og pleje gulvet i tide og utide, eller har du ikke noget imod at det skal passes og plejes for at bevare sit smukke udseende?

 

 

Vælg overfladebehandling efter krav til vedligehold

I virkeligheden er træsorten tilnærmelsesvis underordnet, når det kommer til vedligeholdelse; det handler om at vælge den rette overfladebehandling. Lak er den stærkeste, derefter kommer olie og til sidst er der sæbebehandling, som kræver kontinuerlig pleje for at holde sig stærkt og pænt.

 

Slidstyrken skal passe til rummet

Det er ikke alle træsorter, der er lige hårde, og derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvordan gulvet skal bruges.

I køkkenet kan det være en dårlig idé med et blødt gulv, der tager let imod ridser, hak og slid, mens det i soveværelset betyder knap så meget. Overvej, om der skal stå tunge møbler på gulvet, om du går ind med sko og deslige – og vælg en træsort, der kan klare det.

 

Udseendet skal passe til din stil

Til sidst er der udseendet. Der er ingen tvivil om, at det er vigtigt, at du synes, dit gulv er flot. Med kravene til slidstyrke og vedligehold i baghovedet, bør du derfor rådføre dig med en gulvekspert, der kan hjælpe dig med at finde lige præcis det trægulv, der lever op til alle dine krav og ønsker.

Flere Nyheder