Hvad er en psykolog?

30 marts 2020 Astrid Pedersen
Hvad er en psykolog?

En psykolog er en person, som er uddannet fra et universitet med en kandidatgrad i psykologi. Dernæst har psykologen, hvis vedkommende har ønske om at arbejde som privat praktiserende psykolog, gennemført et kursus som har givet autorisation til denne form for erhverv. Så er man autoriseret psykolog – og dette er en beskyttet titel, som giver dig sikkerhed for en professionel og respektfuld behandling i overensstemmelse med gældende etiske retningslinjer.

Hvad laver en psykolog?

En autoriseret psykolog, som arbejder i privat praksis, vil kunne tilbyde en række forskellige ydelser, for eksempel individuel terapi, parterapi, familie terapi, hypnoterapi, eller stress behandling. De fleste af disse behandlinger vil tage udgangspunkt i samtale og dialog, og vil anvende det, der kaldes en kognitiv eller meta kognitiv tilgang til terapi.

Når du således går til psykolog, vil du typisk skulle deltage i samtale med psykologen omkring dine problemer. Det er derfor vigtigt, at du er åben over for denne dialog, således at du kan få det optimale ud af dit terapi forløb.

Psykologen dømmer ikke, og du vil aldrig opleve at en psykolog nedvurderer dine problemer eller dine udtalelser. Du vil altid blive mødt med indlevelse og empati, uanset hvor stort eller hvor lille du selv synes dit problem er. Og så kan du se frem til et spændende og givende forløb, hvor du lærer dig selv og din grænser bedre at kende.

Hvad kan jeg få ud af et psykolog forløb?

Inden du går til psykolog, er det en god idé at gøre dig klart hvad du ønsker at opnå. Nogle mennesker bruger deres psykolog som en sparring partner i forbindelse med sorg arbejde, mens andre søger selvudvikling, højnet selv bevidsthed eller et øget selvværd.

Du kan læse mere om psykologens arbejde, og booke din første tid til psykolog, hos https://www.plesners.net/ 

Flere Nyheder