Få tjek på synet

07 december 2019 Mette Pedersen
Få tjek på synet

Vi mennesker har mange vigtige sanser og en af de vigtigste er vores syn. Det er her igennem vi ser verden, og vi kommunikerer en hel del med vores øjne. Derfor skal vi passe på dem og sørge for at få tjekket, om alt er i orden, hvis vi har en mistanke om det modsatte.

Det er fristende at vente til næste måned eller sågar næste år, hvis vi går og har lidt problemer med helbredet. Det kan være svært at finde tiden til at skulle til et tjek, og det kræver samtidig et aktivt valg at bestille en tid.

Men hvorfor sætte vores gode helbred over styr ved ikke at få snakket med en kyndig læge, når noget ikke er, som det bør være?

Ja, det kan man spørge sig selv om. For kommer du ikke afsted til tiden, så riskerer du faktisk at gøre ondt værre.


En øjenlæge er god omsorg
Når du beslutter dig for at søge læge for de skavanker, du har, så er du med til at yde omsorg for dig selv. Du tager et ansvar for dit eget helbred og det er fornuftigt. Måske er det bare en lille skavank, der skal gøres noget ved, eller som du selv kan vokse fra efter en rum tid. 

Men hvad hvis det, du går og bøvler med viser sig at være værre, vil du så ikke fortryde, hvis du opdager det for sent? Jo du vil. Og når det kommer til dine øjne, kan det godt gå stærkt. Søg derfor øjenlæge, når du har brug for det. Søger du øjenlæge på østerbro eller andre dele af landet, så er du godt på vej til at vise stor omsorg for dig selv.

Det kan godt være, der skal tages tid ud af din kalender for sådan et besøg. Men det er som med tandlægen en lettelse, når det er overstået. 

Flere Nyheder