Der er forskellige måder at trimme en græskant på

28 november 2019 Anders Lundtang Hansen
Der er forskellige måder at trimme en græskant på

En græskant kan gå op til flere forskellige ender udenfor, der kan afgrænse haven eller omkrandse ting, der er placeret i haven, såsom et blomsterbed, et spejlbassin eller statuer i haven.

Men græskanten befinder sig ofte også ved husets gavle, endepartier og ud til naboen ved skel og hegn, som der også skal tage sig af.

Dog er det ikke altid lige så nemt at få trimmet den græskant ned, som man gerne vil have den til at være på lige fod med resten af græsset i ens have eller haver.

For det er lidt ligesom at støvsuge derhjemme indenfor, hvor man så lige pludselig støder på en sofa eller lignende, hvor man ikke kan komme til med støvsugerrørret, eller man har problemet med at komme ind under sofaen.

Men af den grund kan man jo ikke give op og sige, at støvsugningen er slut af den grund, fordi man ikke kan komme videre umiddelbart: så må man være kreativ med, hvordan man kommer omkring og får alt skidtet med.

Sådan gælder det jo også med en græsplæne: man kan ikke bare droppe af klippe eller trimme kanten, fordi man ikke kan komme til med den gængse metode, hvor man slår resten af græsplænen. Så må man til at tænke ud af boksen.

Hvis det for eksempel er med ens græsslåmaskine eller havetraktor, at man ikke kan komme til ved enderne af græskanten, så skal man måske til at have de mere finere metoder frem, der kan være mere specifikke og spidsfindige.

Dette kan være alt fra en lille automatisk klipper, der kører rundt selv, som at man måske skal ude med havesaksen og selv klippe det til – huske at bøje i kroppen korrekt her.

Er dette ikke nok, kan det måske blive nødvendigt med en omgang roundup, selvom det ikke er særligt miljøvenligt.

Flere Nyheder